UPALA URINARNOG TRAKTA

Da li ste znali da je čak 15% od svih prepisanih antibiotika prepisano upravo za infekcije urinarnog trakta? Žene se sa ovim problemom suočavaju 30 x češće nego muškarci.

Začarani krug antibiotika nas uvek vraća na početak.

Dakle krenimo od početka. Sve počinje od urednog varenja, odnosno čistog creva. Ako se u našem digestivnom traktu stvaraju naslage, one stvaraju idealnu priliku za rast gljivica. Potonje se zatim pomoću krvi prenose u različite delove tela i izazivaju razne infekcije – upale bešike. Počinje nečujno i nevino, u početku češće mokrimo, iako je količina izlučene tečnosti znatno manja nego što očekujemo. Ovo kasnije može  biti praćeno i peckanjem pri pražnjenju, kao i bolom u bešici. Ako se infekcija ne shvati ozbiljno, može se proširiti na bubrege, a često je prate i povišena telesna temperatura i nesanica. Nakon toga slede antibiotici, koji u osnovi uklanjaju bakterije ako nismo postali otporni na njih, međutim, gljivice ostaju i tinjaju, čekajući na novu oscilaciju imunološkog sistema.

Dakle, možemo pretpostaviti da je uredno varenje ključ za zdrav urinarni trakt

Šta se dešava kada bakterijsku upalu bešike lečimo antibiotikom?

Čak i ako smo problem sa urinarnim traktom rešili antibiotikom, on i dalje uzima danak. Istina je da antibiotik uništava bakteriju ali uništava i crevnu mikrobiotu. Šta ovo znači za nas? Zbog narušene ravnoteže dolazi do gljivične ginekološke upale, koja nije ništa manje neprijatna od same upale bešike, odnosno urinarnog trakta. Takođe se često dešava da bakterije delimično ostanu u crevima, gde se vrlo brzo razmnožavaju, zbog nestabilne crevne flore. I opet smo na početku.

Šta možemo da uradimo sami, svakoga dana?

– Pijte dovoljno tečnosti (3 dL na 10 kg telesne težine).

– Smanjite konzumiranje alkohola i zaslađenih gaziranih pića.

– Redovno mokrite i ne zadržavajte urin bez potrebe.

– Nakon obavljene nužde, vodite računa o higijeni – uvek brisati od napred prema nazad i nikada u suprotnom smeru (ne širite mikrobe).

Za vas imamo izuzetnu kombinaciju tri proizvoda, na biljnoj osnovi, koji su posebno patentirani za infekcije urinarnog trakta, koje se ponavljaju!

Predstavljamo vam proizvod Kidney. To je sok sa antigljivičnim dejstvom, takođe deluje antiupalno i protiv bolova. Sastoji se od 4 lekovite biljke izuzetno jakog dejstva. Sadrži zlaticu, za koju se zna da uspešno uništava zarazne gljivice – uključujući kandide – i takođe ublažava upale. Dodato je i medveđe grožđe (poznato i kao  mečije grožđe, planika i mlivnjak), koje deluje kao „uvin čaj“, dok dodatak poljskog rastavića (preslica) odvodi vodu, jača funkciju bubrega, snižava krvni pritisak i čisti sve kristale gihta. Ortosifon doprinosi dodatnom čišćenju urinarnog trakta.

U kombinaciji sa biljnim Protex kapsulama, urinarnom traktu obezbeđujemo stalno prisustvo jakog lekovitog bilja u našem telu. Kapsule imaju antibakterijsko i antiseptičko dejstvo. Biljke su u odnosu 50: 1. Šta nam taj odnos govori? To znači da bi morali da pojedemo 50 x toliko biljaka da bi dobili isti efekat. Osim bilja, proizvod sadrži i ekstrakt belog luka i bundeve.

 

Povrh svega, u paket smo uključili i POKLON Protex čaj , koji pomaže u poboljšanju probave i umiruje epitel creva. Pored ostalih biljnih ekstrakta sadrži i seme anisa i origano.

Share this post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *