Protex Capsules

Ljudsko telo je hemijska fabrika sa zadatkom da sastojke, koje uzima iz okoline, pretvori u neophodne supstance za proizvodnju energije kako bi telo pravilno funkcionisalo. Sa današnjim brzim tempom života više nemamo ni odgovarajuću ishranu. Uglavnom konzumiramo industrijski prerađenu hranu i u telo unosimo sve više i više toksina, zato je našem telu potrebna pomoć. Uz to nas sa svih strana napadju mikrobi, razne bakterije, virusi I gljivice, koji mogu da prouzrokuju mnogo štete u našom organizmu, još posebno se zbog njihove prisutnosti javljaju razne upale u telu. Zato je veoma bitno, da jih uklonimo iz organizma I pročistimo svoj organizam.

Proizvod Protex kapsule je dijetetski suplement na bazi ekstrakata zvezdastog anisa, artičoke, mente, kumina, kurkume belog luka i šipurka, kao i vitamina B6 i cinka, namenjen opštem zdravlju.

 

KOLIČINA: 90 KAPSUL

3,450.00рсд

  • Besplatna dostava iznad 5000 RSD
  • Slovenački proizvod
  • Visoka kvaliteta
  • Odobreno od strane Ministarstva zdravlja RS

Opis

Proizvod Protex, kapsule je dijetetski suplement na bazi ekstrakata zvezdastog anisa, artičoke, mente, kumina, kurkume belog luka i šipurka, kao i vitamina B6 i cinka, namenjen opštem zdravlju.

 

ODOBRENE ZDRAVSTVENE IZJAVE:

Beli luk ima antibakterijska i antioksidativna svojstva i doprinosi normalnom imunskom sistemu. Doprinosi otporu na trenutni stres, održavanju normalne funkcije jetre, zdravlju vaskulatornog I venskog sistema, zdravlju I funkciji respiratornog sistema, zdravlju jetre I žučne kese, normalnom nivou holesterola u krvi I zaštiti mukoznih membrane traheja.

Artičoka doprinosi zdravlju srca I normalnom nivou lipida u krvi, doprinosi varenju I zdravlju intestinalnog trakta, zdravlju jetre I stvaranju žuči, snižavanju nivoa lipida u krvi I gubitku telesne težine.

Menta (list I herba) digestivnom zdravlju I zdravlju jetre, intestinalnoj mikroflori, pokretljivosti I smanjenju intestinalne sekrecije. Herba mente doprinosi zaštiti ćelija jetre, održavanju normalnog protoka žuči i doprinosi zdravlju žučne kese. Doprinosi eliminaciji gasova, digestivnoj sekreciji I gastrointestinalnoj pokretljivosti.

Zvezdasti anis doprinosi zdravlju imunskog sistema, respiratornom i digestivnom zdravlju.

 

Kurkuma ima antioksidativna svojstva, doprinosi digestiji, antiinflamatornom dejstvu, ublažavanju upalnog bola i bola u mišićima I zglobovima, doprinosi mentalnom stanju kod Alchajmerove bolesti, apetitu, sprečavanju deponovanja lipida u jetri I odražavanju zdravlja jetre. Doprinosi zdravlju kože, funkciji srca, stvaranju, kvalitetu I cirkulaciji krvi, odražavanju zdravlja pluća I gornjeg respiratornog trakta I funkciji nervnog sistema.

Šipurak je prirodni izvor vitamina C i doprinosi prirodnom imunitetu. Doprinosi respiratornom zdravlju, snazi I pokretljivosti zglobova, zarastanju rana, mentalnim I fizičkim funkcijama I perfomansama, digestivnom traktu I doprinosi bronhijalnoj sekreciji, zaštiti mukoze I funkciji gornjeg respiratornog trakta.

Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, održavanju normalnog energetskog metabolizma, funkciji nervnog sistema i imunskog sistema. Povećava apsorpciju gvožđa, doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamin E I smanjenju umora I iscrpljenosti i zaštiti ćelia od oksidativnog stresa. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova.

Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, kože, noktiju, normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji i normalnog nivoa testosterona u krvi. Ima ulogu u ćelijskoj dobi, doprinosi metabolizmu makronutrijenata, kognitivnoj funkciji i metabolizmu masnih kiselina

Vitamin B6 doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji nervnog sistema, održavanju normalnog energetskog metabolizma, regulaciji hormonske aktivnosti, normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca I smanjenju zamora i iscrpljenosti.

 

UPOTREBA:

Odrasli: Popiti tri puta dnevno po 1 kapsulu uz dosta vode.

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije:            17528/2020 od 30.10.2020.god.

Sastojci: ekstrakt semena bundeve, ekstrakt lukovice belog luka, hidroksipropil-metilceluloza (zgušnjivač), ekstrakt lista artičoke, ekstrakt semena kumina, ekstrakt lista nane, ekstrakt semena zvezdastog anisa, ekstrakt korena kurkume, ekstrakt ploda šipurka, cink-glukonat, piridoksin-hidrohlorid, magnezijum-stearat (sredstvo protiv zgrudvavanja), silicijum-dioksid (sredstvo protiv zgrudvavanja).

 

Sadržaj aktivnih komponenti 1 kapsula 3 kapsule % NRV*

(3 kapsule)

Suvi ekstrakt semena bundeve (Cucurbita pepo), DER 4:1 100,0 mg 300,0 mg
Suvi ekstrakt lukovice belog luka (Allium sativum)

– standardizovan na min. 1% alina

100,0 mg

1,0 mg

300,0 mg

3,0 mg

Suvi ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus), DER 4-6:1

– standardizovan na min. 2% hlorogene kiseline

50,0 mg

1,0 mg

150,0 mg

3,0 mg

Suvi ekstrakt semena kumina (Cuminum cyminum), DER 4:1 50,0 mg 150,0 mg
Suvi ekstrakt lista nane (Mentha piperita), DER 1:4 50,0 mg 150,0 mg
Suvi ekstrakt semena zvezdastog anisa (Illicum verum),

DER 4:1

50,0 mg 150,0 mg
Suvi ekstrakt korena kurkume (Curcuma longa), DER 4:1 50,0 mg 150,0 mg
Suvi ekstrakt ploda šipurka (Rosa canina)

– standardizovano na 70% vitamin C

20,0 mg

14,0 mg

60,0 mg

42,0 mg

53

Cink (cink-glukonat) 3,33 mg 10,0 mg 100
Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 0,5 mg 1,5 mg 107

 

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na biljke iz porodice Lamiaceae ili na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 18 godina.

Proizvodi na bazi kurkume su kontraindikovani kod opstrukcije žučnih puteva i oboljenja jetre, a moguće su i reakcije preosetljivosti.

Moguće su interakcije kurkume i belog luka sa antikoagulantnim lekovima i inhibitorima proteaze, te pre upotrebe ovog proizvoda konsultovati svog lekara.

Uzimanje proizvoda na bazi kurkume i belog luka treba prekinuti najmanje nedelju pre svake planirane hirurške intervencije.

Moguća neželjena dejstva kod proizvoda na bazi belog luka: alergijske reakcije, neprijatan miris kože i daha, gastrointestinalne tegobe, glavobolja, vrtoglavica, hipotenzija, pojačano znojenje i krvarenje.

Proizvodi na bazi nane se ne preporučuju osobama sa parkinsonovom bolešću, kamenom u bubregu i bešici, hijatus hernijom, gorušicom i čirom na želucu.

Recenzije

Još nema komentara.


Dodaj recenziju


Izpostavljeni Izdelki

Najbolj Prodajani Izdelki

Najnovejši Izdelki

Povezani Izdelki