Skip to content

2 x Collagen Powder Blend

2 x Collagen Powder Blend

Dodatak ishrani sa čak 5 izvora hidrolizovanog kolagena.

✔ Sadrži vitamin C, koji pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
✔ Sadrži prirodni kurkumin iz kurkume.
✔ Sadrži shilajit planinsku smolu, koja podržava različite funkcije u telu.
✔ Sadrži 5 izvora hidrolizovanog kolagena.

Sadržaj: 60 kesica preparata u prahu (za 60 dana)Preporučeno doziranje: Jedna kesica dnevno (1×1); ujutro, rastopljena u čaši mlake vode.

11.400 RSD

Slovenački proizvod

Besplatna dostava za iznose preko 5000RSD

Brza dostava

Kolagen - šta je to i zašto je toliko važan za naše telo?

Kolagen je najzastupljeniji protein u organizmu, jer čini čak 30% svih proteina. Nalazi se u koži, kostima, kosi, noktima, mišićima i hrskavici. Ćelije vezivnog tkiva, fibroblasti, su te koje ga prirodno proizvode i održavaju. Oni čine važan okvir koji telu daje strukturu i snagu.

U ovom sadržaju ćete naučiti i 5 korisnih stvari:

– pozitivni efekti kolagena,

– koji su znaci nedostatka kolagena,

– za koga je prikladan dodatak ishrani s kolagenom,

– koji je najbolji kolagen za unos u organizam,

– na koje delove tela deluje kolagen?

Preporučujemo za:

 • Bolne i upaljene zglobove
 • Starenje i stanjivanije kože (borana i opuštena koža)
 • Održavanje mladalačkog izgleda i vitalnosti
 • Za probleme sa mekim, lomljivim noktima i tankom kosom
 • Manje fleksibilne tetive i ligamenti
 • Probleme sa vaskularnom fleksibilnošću
 • Propustljiva creva

Reč kolagen dolazi od grčke reči „kólla“ i u prevodu znači lepilo. Reč savršeno ilustruje ulogu kolagena u telu, koji deluje kao lepilo koje sve drži na okupu i održava telo da funkcioniše kako treba.

Poznajemo različite vrste kolagena. U telu, između ostalog, nalazimo:

 • Tip 1 – ima gusta vlakna i čini većinu kolagena u telu. To je ključni gradivni blok, jer pruža fleksibilnost i podršku telu. Nalazi se u kostima, tetivama, hrskavici, strukturi kože, zubima i vezivnom tkivu
 • Tip 2 – nalazi se u elastičnoj hrskavici. Budući da je definisan labavijim vlaknima, njegov zadatak je da ublaži i promoviše zdravlje zglobova
 • Tip 3 – nalazi se u strukturi krvnih sudova, organa, creva i mišića
 • Tip 4 – prisutan je u pojedinačnim slojevima kože, gde učestvuje u filtraciji
 • Tip 5 koji je prisutan u kosi.

VREDNOST KOLAGENA SMANJUJE SE GODINAMA

Nakon 20. godine, telo svake godine proizvodi 1% manje kolagena, jer funkcija fibroblasta slabi i kao rezultat toga usporava se njegova proizvodnja. Pri tome se kolagen razgrađuje i raspoređuje labavo. Pad kolagena u organizmu, zajedno sa gubitkom drugog važnog proteina, elastina, dovodi do prvih znakova starenja. Kolagen čini čak 70% kože, pa se njegov nedostatak prvo ogleda u umornom, opuštenom izgledu. Prve bore, suva i manje elastična koža, smanjenje čvrstoće kostiju i bolni zglobovi samo su neki od znakova opadanja kolagena u telu.

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom telu i spada u strukturne proteine koji telu pružaju potporu i oblik.

Kolagen predstavlja 30% svih proteina u našem organizmu, nalazi se u kostima, vezivnom tkivu, mišićima, kosi, noktima, vaskularnim i crevnim zidovima, očima, bešici, desnima, zubima.

Sa godinama telo smanjuje stvaranje kolagena, nakon 20. godine proizvodi 1% manje svake godine. Iako se spoljne promene brzo primećuju, razlozi za njih kriju se u telu.

Zamenite pad kolagena mešavinom kolagena u prahu.

Pozitivni efekti kolagena na organizam

Kolagen je izuzetno važan protein za naše zdravlje. Formiranje kolagena je neophodno za čvrstu, zategnutu kožu koja izgleda mladalački. Pojava bora je u velikoj meri povezana sa odgođenim stvaranjem. Međutim, pozitivni efekti kolagena nikako nisu ograničeni samo na kožu. To je supstanca koja utiče na mnoge druge delove tela – od kostiju, desni, zuba, mišića i vezivnog tkiva do kose, noktiju, pa čak i crevnih zidova, vena, očiju i mehura.

Odgođeno formiranje stoga dovodi do širokog spektra problema, koji nisu nužno samo estetski. Nažalost, to je proces koji se ne može izbeći. Nakon 20. godine pad je konstantan, ali srećom možete pomoći svom telu dajući mu kvalitetan dodatak ishrani. Kolagen će tako biti zamenjen, a kao rezultat toga, negativni efekti usporenog stvaranja biće znatno manje izraženi.

Konzumacija dodatka ishrani kolagena ima brojne pozitivne efekte, kao što su:

– ublažavanje upala i povezanih bolova u zglobovima, a ujedno je konzumacija kolagena korisna kao preventivna mera za zaštitu zglobova,

– manje problema s kretanjem zbog blagotvornog delovanja kolagena na zglobove i tetive,

– pomaže u jačanju noktiju i kose je dodatna prednost ovog „strukturnog proteina“,

– povećanje fleksibilnosti tetiva i ligamenata i pozitivan učinak na crevne zidove. Kolagen pomaže u smanjenju rizika od creva koja propuštaju. Reč je o pojavi koju karakteriše propusnost crevnog zida, te kao rezultat toga štetne supstance završavaju u krvotoku.

– Elastičnost kože, što je često i razlog da se odlučite za dodatak ishrani s kolagenom

ZAŠTO ODABRATI MEŠAVINU KOLAGENA U PRAHU?

 ✔️Kombinacija čak 5 različitih izvora omogućava proizvodu da deluje na različita tkiva koja izgrađuje kolagen.

✔️Dodat vitamin C, silicijum i mumija stimulišu stvaranje sopstvenog kolagena.

✔️Dodan je i kurkumin koji ima antioksidativna svojstva. Dobija se iz kurkume.

✔️Mumiju planinske smole ili šiladžit nazivaju i planinskim suzama ili čudom Azije, jer se formira od planinskih sedimenata na nadmorskoj visini od 3500 m u pećinama i pukotinama. Izuzetno je bogata mineralima, sadrži ih preko 30, a zbog svog izvanrednog delovanja na organizam ova dragocena smola ponekad je premašivala cenu zlata! Zbog svoje retkosti, mešavina kolagena u prahu dodaje prestiž proizvodu po pristupačnoj ceni.

✔️Silicijum, ili mineral lepote koji se dobija iz bambusa, veoma je važan mineral i igra ulogu u normalnom stvaranju kolagena, elastina i vezivnog tkiva, kao i u formiranju kostiju.

Posebna formula dr. Majića

Prim. Tomislav Majić dr. med. specijalista internista kardiolog je razvio efikasnu formulu za mešavinu kolagena u prahu. Prednost mešavine kolagena u prahu je što je hidrolizovan. Procesom hidrolizacije veliki proteini kolagena se dele na manje čestice, aminokiseline, koje telo lakše apsorbuje i na taj način pomaže telu da nadoknadi manjak kolagena. Hidrolizovani kolagen ima čak 90% apsorpcije, dok je stopa apsorpcije kolagena iz hrane samo oko 27%. Upravo iz tog razloga je učinak i konačni rezultat takvog kolagena mnogo bolji.

Proizvod Collagen Powder Blend sadrži čak 5 izvora kolagena i na taj način daje telu podršku u osiguravanju i održavanju vitalnosti. Većina kolagena na tržištu sadrži samo kolagen iz jednog izvora (riba ili govedina). Kombinacijom 5 izvora kolagena, Collagen Powder Blend obezbjeđuje količine kolagena neophodne za održavanje vitalnosti svih važnih područja: zglobova i vezivnog tkiva, kože, krvnih sudova, kostiju, noktiju, kose, desni i zuba.

Kada se preporučuje upotreba kolagena i znaci nedostatka kolagena u organizmu

Bol u zglobovima, lomljivi nokti, manje sjajna kosa i manje fleksibilna koža prvi su znakovi pada kolagena u telu. Neki znaci starenja, kao što su prve bore, možda i ne smetaju. Ali simptomi poput bolova u zglobovima imaju ogroman uticaj na kvalitetu života. Starenje je prirodan proces koji se, nažalost, ne može zaustaviti, ali ga možemo malo usporiti odgovarajućim merama. Puno kretanja, zdrava ishrana i hrana bogata kolagenom pomažu da se nadoknadi nedostatak ovog proteina u organizmu.

Iako zdrava ishrana doprinosi unošenju kolagena u organizam, ona nažalost nije dovoljna da nadoknadi kompletan deficit. Apsorpcija ovog vitalnog proteina iz hrane je samo oko 27%. Tada je u pitanju pomoć u obliku dodatka prehrani. Kolagen u dodacima prehrani se hidrolizira, što znači da se u procesu hidrolize velikih proteina oni dele na manje čestice, aminokiseline. Aminokiseline se lakše apsorbuju u telu i tako pomažu telu da nadoknadi manjak. Hidrolizirani kolagen se može pohvaliti s 90% apsorpcije, što korisnicima olakšava održavanje vitalnosti.

Konzumacija kolagena se ne preporučuje samo za prve znakove starenja, već i za oštećenja zglobova i zaceljivanje rana. Kolagen stimuliše funkcionisanje organizma i proizvodnju gumenog tkiva koje štiti i prekriva kosti. To sprečava bol u zglobovima i osigurava nesmetano kretanje zglobova. Redovna konzumacija kolagena brzo će otkriti pozitivne učinke kolagena na kosti, mišićnu masu, kožu, creva i celokupno poboljšanje raspoloženja. Kada se preporučuje upotreba kolagena? Zaista zavisi od pojedinca, ali što mlađi počnemo, manji deficit kolagena treba da se nadoknadi. Pozitivni efekti kolagena javljaju se kod mlađih osoba nakon samo mesec dana redovnog uzimanja.

Znakovi nedostatka kolagena i kako ih na vreme uočiti?

Kolagen daje koži elastičnost, strukturu i potporu. O nedostatku kolagena govorimo kada telo više ne proizvodi dovoljno kolagena, a njegov nedostatak se ne može nadoknaditi ni hranom. Njegov pad je brzo vidljiv. Najčešće je rezultat prirodnog starenja, ali postoje i faktori koji povećavaju njegovo opadanje. Na nižu proizvodnju kolagena utiču.

 • Nedostatak cinka
 • Nedostatak vitamina C, koji je tijelu apsolutno potreban za proizvodnju kolagena
 • Stres
 • Pušenje
 • Loša ishrana (proizvodi od belog brašna, šećer)
 • Nedostatak antioksidanta
 • Alkohol
 • Oksidativni stres
 • UV zrake
 • Dugotrajna upala
 • Nedostatak sna
 • Genetika

Znakovi nedostatka kolagena razlikuju se od pojedinca do pojedinca. Pojavljuju se kada telo nema dovoljno proteina za pravilno funkcionisanje. Glavni znakovi nedostatka uključuju:

 • Bore na licu
 • Starenje kože
 • Opuštena i bez sjaja koža
 • Starenje lica
 • Bol u zglobovima i mišićima
 • Bol u zglobovima šaka
 • Bol u koljenima i zglobovima
 • Gubitak pokretljivosti
 • Bol u kostima i zglobovima
 • Krhki nokti
 • Ispucani nokti
 • Ispucani vrhovi
 • Tanka kosa
 • Dentalni problemi
 • Problemi sa krvnim pritiskom
 • Propusti creva

Kome je pogodan kolagen?

Formiranje kolagena je lako kada ste mladi, jer ga proizvodi sam organizam, ali ne smemo zaboraviti da od dvadesete godine nadalje počinje da se smanjuje. Iz tog razloga se većini preporučuje suplementacija kolagenom u kasnijim godinama.

Prvi znaci nedostatka kolagena inače su slični znakovima starenja. Na licu počinju da se pojavljuju bore, koža više nije tako sveža i zategnuta, kosa i nokti postaju lomljiviji. Kada se jave bolovi u zglobovima, krajnje je vreme da počnete sa dodavanjem kolagena u prehranu. Supstanca deluje s jedne strane kao vezivo ili lepilo, a s druge kao mazivo. Stoga dovoljan unos smanjuje bolove u zglobovima i, naravno, osigurava bolji izgled.

Najbolji kolagen je prirodni kolagen. Iako se supstanca može dobiti i iz određenih namirnica, kao što su bobičasto voće, indijski orah, perad, agrumi, riba i jaja, teže se apsorbuje od, na primjer, hidroliziranog kolagena u prahu. To se može apsorbirati preko 90%, dok se ono iz hrane apsorbira manje od 30%. U našem telu imamo 4 vrste kolagena. Svako služi telu na svoj način. Bol u zglobovima, na primer, smanjuje se kolagenom tipa 2. Budući da je najbolji kolagen onaj koji stvarno deluje, najbolje je odabrati dijetetske suplemente koji sadrže kolagen iz raznih izvora.

Collagen power blend Biostile sadrži kolagen iz čak 5 različitih izvora, a može se pohvaliti i pomoćnim supstancama. Zbog svih ovih svojstava, možete biti sigurni da ćete u svoj organizam uneti najbolji kolagen koji će pomoći kod svih problema koji nastaju zbog njegovog nedostatka.

Vitamin C je neophodan ako želimo da se kolagen veže sa proteinima u telu. Pored vitamina C, Collagen power blend Biostile može se pohvaliti i supstancama kao što su kurkumin i planinska smola mumija ili šiladžit i silicijum. Njegova apsorpcija je vrlo visoka, budući da se radi o hidrolizovanom kolagenu u prahu, tako da možete biti sigurni da je najbolji kolagen na tržištu.

Jednostavan za upotrebu, odličnog ukusa. Pakovano u dozama za jednokratnu upotrebu.

Kako da konzumiram kolagenski dodatak ishrani?

Kolagen u prahu, ili dodatak prehrani kolagen ima bolju sposobnost apsorpcije od kolagena iz hrane. Iako hrana bogata ovom supstancom donosi i pozitivne efekte kolagena, mnogo teže se veže za organizam putem hrane nego u obliku kolagenskog dodatka ishrani. Kao rezultat toga, pozitivni efekti su takođe manje vidljivi.

Kolagen u prahu je najbolji izbor za konzumaciju, a posebno se preporučuje hidrolizirani kolagen. U organizam se apsorbira u oko 90%.

Hidrolizirani kolagen se obrađuje procesom hidrolizacije. To znači da se kolagen u prahu obrađuje na način da se protein razgrađuje i smanjuje u veličini. Zahvaljujući ovom procesu, hidrolizirani kolagen prah se takođe lakše povezuje s telom, a ono iz njega dobija sve potrebne tvari.

Pozitivni efekti kolagena od njegove upotrebe, počinju da se pojavljuju relativno brzo. Koža je ulepšana, kosa i nokti su jači, imamo više energije, a smanjeni su i bolovi u zglobovima i kostima. Ako dodatak prehrani sadrži i dodatne tvari, poput vitamina C, koji je telu apsolutno potreban za proizvodnju i apsorpciju kolagena, pozitivni efekti hidroliziranog kolagena u prahu su još veći.

Hranjive supstance koje povećavaju stvaranje kolagena

Prirodni kolagen u hrani se obično povezuje sa hranom životinjskog porekla. Istina je da se radi o proteinu koji ima samo u životinjskom telu, pa tako i u ljudskom telu, što znači da prirodni kolagen nema u hrani biljnog porekla. Međutim, postoji niz biljnih namirnica koje „indirektno“ pomažu u procesu stvaranja kolagena. To znači da stimulišu prirodne procese koji su ključni za stvaranje kolagena u telu. Namirnice koje spadaju u ovu grupu su uglavnom one koje sadrže dosta vitamina C (paprika, agrumi, krompir, bobičasto voće itd.). Vitamin C je jedna od ključnih supstanci potrebnih za sintezu prirodnog kolagena u ljudskom telu. Hrana bogata pomenuti vitaminom stoga je svakako veoma korisna komponenta jelovnika – čak i kada je kolagen u pitanju.

Namirnice poput citrusa i paprike doprinose elastičnijoj, zategnutoj koži i kao rezultat toga mladolikom izgledu. Istovremeno, mogu indirektno pomoći vašim zglobovima, kostima, noktima, tetivama, ligamentima, krvnim sudovima, crevima itd. Isto vredi i u slučaju odluke o dodatku ishrani. Ovde se takođe ima smisla fokusirati na dodatke ishrani koji sadrže stvari za stimulaciju prirodnog stvaranja u telu, jer na taj način možete očekivati bolji učinak. U ovu grupu, između ostalih, spada i silicijum.

NADOKNADITE PAD KOLAGENA MEŠAVINOM KOLAGENA U PRAHU.

Na koje delove tela deluje kolagen?

Pozitivni efekti kolagena od njegove upotrebe, počinju da se pojavljuju relativno brzo. Koža je ulepšana, kosa i nokti su jači, imamo više energije, a smanjeni su i bolovi u zglobovima i kostima. Kolagen za kožu usporava proces starenja i obnavlja kožu.

Kolagen za kožu doprinosi usporavanju procesa starenja i smanjuje ožiljke od akni. Čini oko 70% kože, a njegova proizvodnja osigurava zategnutu kožu u mladosti. Glavni je protein za zdravlje kože, vezivnog tkiva i zaštitu organa. Kako starimo, on se kvari mnogo brže nego što ga možemo zameniti.

Vezivna tkiva slabe i koža gubi svoj volumen. To uzrokuje brzo starenje kože, pojavu dubokih bora i opuštene kože. Rešenje je jednostavno – kolagen dodatak ishrani. Uz pomoć kolagena koža skladišti vlagu, obnavlja ćelije kože i daje elastičnost.

GDE DELUJE KOLAGEN?

Manjak kolagena i posledično starenje kože su, naravno, prirodni procesi koji se ne mogu zaustaviti. Ali starenje kože možemo usporiti dodavanjem kolagena u obliku dodataka ishrani.

Kolagen je protein koji predstavlja čak 30% svih proteina u našem telu. Telo ga proizvodi samo, ali s godinama, količina kolagena u telu počinje opadati i počinje naglo opadati nakon 20. godine.

Kolagen izgrađuje mnoga različita tkiva u našem telu, a njegov pad se najbrže vidi na koži, gdje opadanje kolagena počinje da pokazuje vidljive znakove starenja i bora. Kako kolagen čini 70% kože, koža počinje da opada kada ga nedostaje i poprima umoran i uvenuo izgled.

Kolagen je takođe sastavni dio zglobova i tetiva, a kada kolagen opada, brzo se javljaju problemi u sistemu kretanja, što onemogućava normalno kretanje.

Nedostatak kolagena se očitava i u propusnosti crevnog zida, jer se i on velikim delom sastoji od kolagena. Zbog propusnosti crevne stenke u krv se počinju oslobađati stvari štetne po zdravlje koje uzrokuju različite probleme na koži i dobrobiti.

Kolagen za lice uspešno otklanja prve znakove starenja

Bore na licu i starenje lica prvi su vidljivi znakovi opadanja proizvodnje kolagena. Kolagen deluje kao potporna struktura u koži, što joj daje čvrstinu, otpornost i mladalački ten. Dodaci ishrani sa kolagenom ubrzavaju prirodnu proizvodnju ovog proteina i osiguravaju regeneraciju stanica i naknadno podmlađivanje kože lica. Na podmlađivanje lica utiče i delovanje kolagena na mišiće lica. Samo su ovi napetiji zbog povećane proizvodnje, što omogućava veću cirkulaciju krvi. Rezultat je blistav, zategnut ten. Kolagen sprečava gubitak vode, pa je odličan način za obnavljanje kože, uklanjanje bora na licu i povećanje njene elastičnosti. Dodaci prehrani na bazi kolagena popularni su za usporavanje starenja lica i osiguravanje mladolikog izgleda.

Kolagen za zglobove uklanja bolove u zglobovima, mišićima i kolenima

Kolagen za zglobove je neophodan za zdravlje hrskavice, mišića, ligamenata i kostiju. Tokom godina, telo ne proizvodi dovoljno kolagena za normalno funkcionisanje, što se može odraziti na bolove u kolenima i zglobovima. Kolagen je ono što čini zglobnu hrskavicu. Ovo je tkivo koje prekriva krajeve kostiju u zglobovima i omogućava im da se slobodno kreću i savijaju. Ako je ovaj pokret težak, javlja se bol u kostima i zglobovima. Kolagen tipa 2 je prisutan u zglobnom tkivu ili hrskavici. Samo to omogućava zglobovima da ostanu fleksibilni i podržani. Kako starimo, sadržaj kolagena se smanjuje, a istrošena hrskavica povećava verovatnoću ozleda, bolova u zglobovima, preloma, habanja i bolova u zglobovima i mišićima. Stoga se preporučuje posegnuti za dodatkom prehrani kao što je kolagen za kolena. Kolagen za zglobove ili kolena uspešno zamenjuje prirodni kolagen, otklanja bolove u zglobovima i poboljšava pokretljivost.

Nokti i zašto je uzimanje kolagena neophodno za njihovo zdravlje

Kolagen za nokte osigurava zdrave i jače nokte. Sjajni, snažni i dugi nokti, bez belih mrlja, najčešće su odraz zdravlja. Ali hranljive materije koje obezbeđuje uravnotežena ishrana za njihovo zdravlje često nisu dovoljne. U tom slučaju, kolagen za nokte je najefikasnije rešenje. Kolagen je prirodno prisutan u strukturi noktiju, a na njegov nedostatak najčešće ukazuju ispucani i lomljivi nokti. Nedostatak se javlja na nivou sićušnih krvnih žila, kapilara koji obezbeđuju nokte kiseonikom i hranjivim supstancama. Rezultat prekinutog dotoka hranljivih materija su lomljivi, ispucani, obezbojeni, flekavi i iscepani nokti. Kolagen noktiju sadrži puno arginina, koji proizvodi dušikov oksid. Potonji poboljšava protok krvi, što omogućava bržu isporuku hranjivih supstanci u nokte. unošenjem kolagena u organizam oprosti ćete se od ispucanih, lomljivih noktiju i osigurati jake, lepe i zdrave nokte.

Kosa sa ispucalim vrhovima odražava nedostatak kolagena

Ispucali vrhovi često su pokazatelj da našoj kosi nešto nedostaje. Zdrava kosa u mladoj dobi je zbog visokog prisustva kolagena, koji potiče elastičnost kože i rast kose. Prirodno usporavanje proizvodnje kolagena uzrokuje gubitak sjaja, lomljenje kose i ispucale vrhove. Osim toga, naša kosa je stalno izložena raznim spoljnim faktorima. Ako tome dodamo redovno pranje, uvijanje, sušenje i druge termičke tretmane, ispucali vrhovi i suva kosa su logična posledica. Zdrav nivo hidratacije, zaštita folikula dlake od oštećenja slobodnih radikala, regeneracija folikula dlake, jačanje kose – sve to omogućava kolagen. Redovnom konzumacijom dodatka ishrani kosa će biti duža, gušća i jača. Prirodno jačanje kose osiguraće zdravu kosu i elastičnost vlasišta, dok će spriječiti stanjivanje uzrokovano godinama i ublažiti izgled sede kose.

U kojim oblicima možemo pronaći dodatak ishrani kolagen i prednosti kolagena u prahu

Kolagen u prahu se smatra najboljim kolagenom. Kapsule, pilule i drugi preparati koji sadrže kolagen u kojima se može naći ovaj važan protein mogu inače biti zgodna opcija. Ali kolagen u prahu, posebno hidrolizirani kolagen, nudi određene prednosti koje nisu tipične za kolagen u kapsulama i sličnim oblicima. Jedna od najvažnijih prednosti je mogućnost uključivanja u razna jela i pića (smoothie, jogurt, itd.). Kao što je spomenuto, najbolji izbor je hidrolizirani kolagen u prahu, posebno Biostile-ov Collagen Powder Blend. Kolagen u hidrolizovanom obliku se znatno lakše apsorbuje. Hidrolizirani kolagen u prahu karakteriziraju manje čestice, ili aminokiseline, na koje su veći proteinski molekuli razbijeni procesom hidrolize. Pored kolagena iz pet različitih izvora, mešavina kolagena u prahu sadrži i vitamin C, koji stimuliše prirodno stvaranje u telu. Istovremeno, u proizvodu je moguće pronaći silicij, koji takođe doprinosi normalnoj sintezi kolagena u organizmu, planinsku smolu (mumio), bogatu raznim mineralima, i kurkumin, poznat po njegovo izuzetno protivupalno delovanje i antioksidativno delovanje. Kao što je poznato, antioksidanti su veoma važni za smanjenje rizika od hroničnih bolesti i za usporavanje procesa starenja, jer se bore protiv štetnih slobodnih radikala u organizmu. Protivpalno delovanje kurkumina može, između ostalog, pomoći u ublažavanju bolova u zglobovima.

5 vrsta kolagena:

Jedini kolagen u Srbiji sa čak 5 vrsta kolagena. Govedina tip 1 i 2, piletina tip 2, riblji kolagen tip 1 i membrana ljuske jajeta.

Kurkumin:

je snažan antioksidans, štiti creva od slobodnih radikala koji oštećuju DNK ćelije i ima protivupalna svojstva.

Planiska smola:

je tradicionalni ajurvedski lek mineralnog porekla. Koristi se za vitalizaciju organizma, protiv iscrpljenosti i kao inhibitor procesa starenja.

Vitamin C:

igra važnu ulogu u sintezi kolagena u telu. Tako je bolja apsorpcija aminokiselina, a osim toga vitamin C pomaže u stimulaciji ćelijske aktivnosti.

Silicijum

iz mladih izdanaka bambusa ili mineral lepote je vrlo važan mineral i igra ulogu u normalnom stvaranju kolagena, elastina i vezivnog tkiva, kao i u formiranju kostiju.

Sastojci

Hidrolizovani goveđi kolagen tipa I, hidrolizovani riblji kolagen tipa I, kurkumin iz korena kurkume (Curcuma longa), planinski smola šilajit (mumija), hidrolizovani goveđi kolagen tipa II (sadrži hondroitin sulfat), vitamin C iz šipka (Rosa canina), hidrolizovan p kolagen tipa II (sadrži hijaluronsku kiselinu i hondroitin sulfat), ekstrakt membrane ljuske jajeta (sadrži hijaluronsku kiselinu, hondroitin sulfat, kolagen i organski vezan kalcijum), silicijum iz mladih izdanaka bambusa (Bamboo sp.), aromu prirodnog manga i narandže, ksilitol slad i sukralozu.

Preporučena dnevna doza (1 kesica) sadrži:

SastojakKoličinaPDU
Hidrolizovani goveđi kolagen tipa I5500 mgn.d.
Hidrolizovani riblji kolagen tipa I3000 mgn.d.
Kurkumin250 mgn.d.
Planinska smola shilajit250 mgn.d.
Hidrolizovani goveđi kolagen tipa II
100 mgn.d.
Vitamin C (od ploda šipka)50 mg63%
Hidrolizovani pileći kolagen tipa II10 mgn.d.
Membrane ljuske jajeta10 mgn.d.
Silicij (od bambusa)7 mgn.d.

Preporučeni dnevni unos, prema Uredbi (EU) br. 1169/2011, n.d. – nije precizirano

ODOBRENE ZDRAVSTVENE IZJAVE:
Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju krvnih
sudova, normalnu funkciju kostiju, normalnu funkciju hrskavice, desni, kože i zuba.

 

Upozorenja

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda!

Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama, osobama sklonim stvaranju kamenaca, osobama sa kamenom u bubrezima i osobama mlađim od 18 godina.

Možda će vam se takođe svideti...

 • Akcija!

  Nutrilegs Forte 3 + 1 Gratis

  Krema za masažu stopala sa mineralima i biljem.

  7.050 RSD Kardiovaskularni sistem, Mladalački izgled, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  2 x Collagen + POKLON Sok od nara 300ml

  Kolagen u prahu iz 5 različitih izvora i koncentrisani i obogaćeni sok od nara.

  11.400 RSD Digestivni trakt, Imuni sistem, Kardiovaskularni sistem, Mišićno-skeletni sistem, Mladalački izgled, Nervni sistem
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  2 x Microshapper + POKLON Microshapper

  Proizvod sa bakterijskim kulturama, ekstraktom garsinije i ekstraktom herbe gulana.

  7.000 RSD Novi proizvodi, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  3 x Slimis (20%popusta)

  Bombone za mršavljenje, jedinstvene na svetskom tržištu.

  14.160 RSD Novi proizvodi, Slimis bombone, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu

Povezani proizvodi

 • Akcija!

  Nutrilegs Forte 3 + 1 Gratis

  Krema za masažu stopala sa mineralima i biljem.

  7.050 RSD Kardiovaskularni sistem, Mladalački izgled, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  2 x Collagen + POKLON Sok od nara 300ml

  Kolagen u prahu iz 5 različitih izvora i koncentrisani i obogaćeni sok od nara.

  11.400 RSD Digestivni trakt, Imuni sistem, Kardiovaskularni sistem, Mišićno-skeletni sistem, Mladalački izgled, Nervni sistem
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  2 x Microshapper + POKLON Microshapper

  Proizvod sa bakterijskim kulturama, ekstraktom garsinije i ekstraktom herbe gulana.

  7.000 RSD Novi proizvodi, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu
 • Akcija!

  3 x Slimis (20%popusta)

  Bombone za mršavljenje, jedinstvene na svetskom tržištu.

  14.160 RSD Novi proizvodi, Slimis bombone, Svi proizvodi
  Dodaj u korpu

2 x Collagen Powder Blend

11.400 RSD

0
  Korpa
  Korpa je praznaPovratak na shop