Skip to content

KOLIKO ZNATE O KOMPLEKSU B VITAMINA?

KOLIKO ZNATE O KOMPLEKSU B VITAMINA?

Verovatno smo u najizazovnijem delu godine kada je reč o zdravlju i energiji koja nam je potrebna da bismo funkcionisali tokom dana. Često radimo puno i ponegde već osećamo pritisak zbog svega što treba da se uradi pred praznike. Uz to, dani su kraći i nije lako očuvati imuni sistem u dobrom stanju.

Iako smo prilagodljiva bića i većina nas uspeva da prebrodi sve izazove, nekad naše telo i psiha trpe posledice. Pritisci i posledice najčešće se nameću nesvesno i dugo. Važno je da budemo svesni toga i pre svega da obezbedimo fizičku aktivnost, psihičku relaksaciju i zdravu ishranu.

VITAMINI VAŽNI ZA NAŠE TELO I PSIHU

Vitamini B kompleksa imaju veze sa efikasnim metabolizmom, uravnoteženim nervima, sa fizičkim izgledom i mnogim procesima u našem telu. Oni stvarno jesu veoma kompleksni i svaki ima veliki broj funkcija, a međusobno su povezani. Postoji vrlo jaka sinergija kada se oni koriste zajedno. Vitamini B kompleksa doprinose normalnoj funkciji nervnog sistema, imunog sistema i sprečavanju umora I iscrpljenosti.

Veoma je važno da redovno unosimo pravu komibinaciju B vitamina, koji se dobro međusobno vežu i dobro apsorbuju u naš organizam. Za bolju absorbciju svih vitamina B kompleksa, veoma je važno da istovremeno unosimo i C vitamin. Zato smo u naš proizvod B kompleks sa silicijumom dodali prirodni vitamin C iz šipurka, koji se u naše telo izlučuje postepeno, jer je izuzetno važno da tokom celog dana u svom organizmu imamo dovoljnu količinu vitamina C.

Biostile B kompleks sa silicijumom je dodatak ishrani sa kompletnim spektrom vitamina B-kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12), holinom i organski vezanim silicijumom iz mladih izdanaka bambusa i prirodnim vitaminom C iz plodova šipka.

 • Silicijum – veliki broj ljudi u svom organizmu nema dovoljno silicijuma. Svima koji imaju probleme, sa kosom, kožom, noktima, kostima, kao i sa lošim zarastanjem rana, obavezan je unos silicijuma.
 • Bambus doprinosi zdravlju zglobova i kostiju.
 • Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba.

Vitamini B kompleksa igraju ključnu ulogu u održavanju opšteg zdravlja i imuniteta. Čine sastavni deo zdravog organizma i imaju uticaj na naš nivo energije, funkciju mozga i ćelijski metabolizam.

Vitamini B kompleksa pomažu kod prevencije raznih infekcija a pomažu i kod:

 • Održavanja pravilnog funkcionisanja ćelija
 • Razvoja crvenih krvnih zrnaca
 • Podizanja nivoa energije
 • Slabijeg vida
 • Funkcije mozga
 • Boljeg varenja
 • Povećanja apetita
 • Poboljšava rad nervnog sistem
 • Produkcije hormona i holesterola
 • Zdravijeg kardiovaskularnog sistema
 • Jačanja tonusa mišića

Kod žena, oni su posebno važni u trudnoći i tokom dojenja. Kod muškaraca, vitamini B mogu da pomognu u povećanju nivoa testosterona kao i kod razvoja mišića i povećanja snage. Unošenje B vitamina se često preporučuje ukoliko se osoba oseća umorno, bez energije, ima probleme sa depresijom ili druge nervne probleme. Pored toga B vitamini veoma su bitni i za našu kičmu, mišiće i kosti.

Naši  korisnici su jako zadovoljni Biostile B kompleksom sa silicijumom u poređenju sa drugim proizvodima jer ima širi spektar B vitamina i u optimalnoj koncentraciji.

Obratite pažnju na to kako možete pomoći telu zdravom hranom, redovnim vežbanjem, relaksacijom i izborom kvalitetnih dodataka ishrani, jer je to dobar način da se izborite sa svim naporima.

Vaš Biostile

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pretraži...
0
  Korpa
  Korpa je praznaPovratak na shop